Šišanje vatrom odnedavno dostupno i u Trebinju

Za neobičnu priču o vatrogascu koji vatrom šiša, čuli smo prije par godina. U Gacko zbog Ljubiše Stanjevića, dolazile su mnoge žene. Neke iz radoznalosti, da vide kako ta tehnika šišanja izgleda, a neke da bi na zdrav način sačuvale dužinu svoje kose, a da ne moraju da skraćuju vrhove.

Odnedavno, ovu tehniku možete isprobati i u Trebinju. Ljubiša je napustio vatrogasni posao, u potpunosti se posvetio frizerskom  i sa svojom budućom suprugom otvorio Frizersko – kozmetički salon „Bjutilend“ u našem gradu.

„Šišanje vatrom je stara tehnika šišanja koja se u proteklih desetak godina, na velika vrata ponovo vratila na evropsko tržište. Specifično je po tome što se od kose rade dredovi i ti krajevi koji ispadaju sa strane oni se šišaju vatrom. Dužina kose ostaje netaknuta.“, priča Ljubiša i kaže da postoji mogućnost da kosa izgori ukoliko neko nestručan ili neskoncentrisan radi sa tom tehnikom.

„Uz precizan i pažljiv rad ne može biti problema. Kosa se dijeli u sekcije i radi se takozvana špaga. Kosa treba da bude zategnuta i ti krajevi koji su dobro zategnuti, vatrom se prolaze bukvalno samo jednu sekundu. Ukoliko držite duže, naravno da onda postoji mogućnost da kosa plane. Zato ponavljam, za ovakvo šišanje neophodan je precizan, odgovoran i pažljiv rad.“, objašnjava on i dodaje da ova tehnika najviše odgovara ženama koje žele da zadrže dužinu kose. Kako ističe, ima i onih koje se plaše i uvijek biraju samo klasično šišanje. Između dva šišanja vatrom bi trebalo napraviti pauzu od pet do sedam mjeseci. Prema Ljubišinim riječima, nema ni potrebe za manjim razmacima, s obzirom da se ovakvom vrstom šišanja svi ispucali krajevi uklone pa kosa i rjeđe puca.

Posjetili smo salon koji je otvorio zajedno Nikolikom Kuduz, svojom vjerenicom, koja je šminker i pitali koje su to frizure, koje nam on preporučuje ovog ljeta.

„Pa, svi svjetski frizeri, preporučuju prirodan izgled i prirodnu boju kose. Ombre, sombre i razni vidovi pramenova nisu više u modi. Naravno, žena treba da ima i frizuru i šminku koja najbolje pristaje njenom tenu i njenom unutrašnjem zadovoljstvu. Ali ukoliko želite da ispšratite trendove, napokon je ono što je prirodno opet in. Sa smeđim nijansama nećete pogriješiti.“, kaže  Stanjević i na kraju ističe zahvalnost prema svim mušterijama u Trebinju koje su prepoznale njegov talenat i rad.

Ukoliko se odlučite za šišanje vatrom, a ipak se i malo plašite, ne brinite. Imajte na umu da je Ljubiša bio devet godina profesionalni vatrogasac.

Sunčica Pešić