Обрадовић снимао позадину посланице (ВИДЕО)

svet tuca ministri_620x0

ПОДГОРИЦА │  У холу зграде Владе Црне Горе, после седнице којој је председавао премијер Мило Ђукановић, дошло је до сукоба између Бранимира Гвозденовића, министра туризма и одрживог развоја, и Зорана Пажина, министра правде. Физички обрачун је у последњи час спречило обезбеђење. Овај скандал процурио је у петак у јавност, а из кабинета до поподнева није било никаквог реаговања. Актери сукоба, обојица из ДПС, такође су били недоступни новинарима.

Све је почело одбијањем два предлога Министарства за одрживи развој и туризам гласовима опозиционих министара и Пажина. Реч је о управљању комуналним отпадним водама и другом предлогу, да Влада прихвати амандман четворо посланика ДПС-а на закон о легализацији. Гвозденовић је одбијање тешко поднео, па је на рачун министра правде упутио низ увреда које се тичу недостатка његове „мушкости“.

Прича се да је Гвозденовић сачекао да Пажин изађе, да би уследиле увреде, чак и претње за тучу, што је „стоички“ поднео Пажин који није реаговао и није узвраћао на увреде. Постоји и друга верзија, по којој је Пажин позвао Гвозденовића да изађу напоље и „реше ствар“. Кад је обезбеђење спречило конфликт, Пажин је наводно рекао да нађу место и време где да се нађу и да „реше ствар“.

Већ дуже време се говори да постоји нетрпељивост између Гвозденовића и Пажина. Питање је и да ли ће обезбеђење поднети кривичне пријаве против Гвозденовића и Пажина, због кршења јавног реда и мира.

Овај инцидент надовезао се на оне који су се последњих месеци догађали у скупштини и још више подигли тензије у подељеној Црној Гори. Нервоза расте како се ближе парламентарни избори.

Славен Радуновић, потпредседник Нове српске демократије, инцидент у згради Владе доживо је као „распад Ђукановићеве владе“.

– Министар Гвозденовић је ноћима посећивао председника Скупштине да га убеди да је закон о легализацији нелегалних објеката од великог државног интереса. Не сумњам да га је убедио. У Влади се очигледно свашта дешава – прокоментарисао је Радуновић.

ОБРАДОВИЋ СНИМАО ПОЗАДИНУ ПОСЛАНИЦЕ

Фотографија објављена на друштвеним мрежама, на којој се види како посланик ДПС Радован Обрадовић у Скупштини Црне Горе снима телефоном позадину посланице Драгиње Вуксановић (СДП) док она говори, изазвало је у петак негодовање дама у парламенту. Посланица Јелисавета Калезић затражила је јавно извињење од Обрадовића, што је подржала и посланица Љиљана Ђурашковић. Обрадовић је негирао да је снимао Драгињу, тврдећи да је камеру усмерио ка колеги Љуиђу Шкрељи, који је стављао слушалице у том тренутку! Сматра да нема због чега да се извињава. Вуксановићева се захвалила колегиницама на подршци и рекла да је јасно да је камера била уперена ка њој: „Није ниво даме да овде боксујем. Он је показао шта је урадио. Ја сам мајка, супруга и дама. Свако говори о себи, а ја нећу више о томе, јер то није мој ниво“, рекла је.

Вечерње новости