Скочио без падобрана са висине од 7.600 метара и остао жив (ВИДЕО)

luk-akins

Милиони људи широм свијета без трептања су гледали у скок ветерана америчког падобранства и каскадера, Лука Ајкинса, који је постао прва особа која је скочила без падобрана с висине од 25.000 стопа (7.600 метара) и преживио, пошто је мрежа зауставила његов пад.

Ајкинс (42) који иза себе има више од 18.000 скокова, скочио је без падобрана и упао је у мрежу величине 30 x 30 метара у Сими Велеју, на југу Калифорније.

Током двоминутног пада који је преносила телевизија Фокс, Ајкинс је достигао брзину од 193 метра на час, наводи ББЦ.

Он је послије пада изашао из мреже, загрлио супругу Монику и четворогодишњег сина који су уз друге чланове породице, посматрали његов скок.

Готово да сам левитирао, било је невјероватно – рекао је Ајкинс послије скока.

Ово се управо догодило! Не могу ни да изустим ријечи – додао је он и захвалио људима који су му помогли током протекле двије године да се припреми за скок.

Он је такође признао да је замало отказао скок јер му је наређено да носи падобран због безбједности, а како је рекао, због тога би његов пад био ризичнији због додатне тежине, пренио је ББЦ.

Ајкинсов скок представља врхунац његове 26-годишње каријере и поставиће лични и свјетски рекорд за скок с највеће висине без падобрана – рекао је његов портпарол Џастин Ејклин.

Блиц