Школа спорта почиње 18. новембра

ТРЕБИЊЕ I Школа спорта почиње у суботу, 18. новембра за дјецу узраста од 6 до 10 година, саопштено је на вечерашњем састанку градоначелника Требиња Луке Петровића са родитељима дјеце полазника ове школе.

Према ријечима Петровића циљ пројекта је да се анимира што више дјеце да се баве спортом, првенствено ради њиховог здравља, а потом и развоја афинитета према одређеним спортовима, како би их укључили у рад требињских спортских колектива.

„То ће бити школа за дјецу од првог до петог основне. Према посљедњим подацима укупно је 733 дјеце у све три основне школе која се не баве ниједним спортом. На тренинзима ће се радити на елементима атлетике, гимнастике, кошарке, фудбала, одбојке и рукомета. Циљ је прије свега да се дјеца друже, вјежбају и да заволе школу спорта, а тренери ће након извјесног времена препознати код њих потенцијал, који спорт би дијете требало да тренира“, истакао је Петровић.

Бобан Брњош, генерални секретар Спортског друштва „Леотар“ у оквиру којег ће радити Школа спорта каже да ће са дјецом радити осам тренера.

„Два тренера по групи. То су професионалци, односно факултетски образовани тренери. Њих ће надзирати координационо тијело на челу са људима са великим искуством. Тренутно се пријавило око 160 дјеце. Прва година је бесплатна, а полазници школе добиће и бесплатну опрему, то јесте мајицу за тренирање, а биће и под надзором физиотерапеута“, навео је Брњош.

Тренинзи почињу у суботу, 18. новембра од 9 до 10 часова – први и други разред и од 10 до 11 часова – трећи, четврти и пети разред.

Јутарњи термини су уторком и петком од 9 до 10 часова, а послијеподневни термини су понедјељком и уторком од 15 до 16 часова.

Тренинзи ће се одржавати у спортској дворани „Милош Мрдић“ у Бреговима.

Из спортског друштва кажу да је у плану да се тренинзи одржавају и у дворани Основне школе „Свети Василије Острошки“ у Горици.

Упис у Школу спорта још увијек траје, а за све додатне информације на располагању је Милош Милић, координатор Школе спорта, контакт телефон број: 065/498-599.

Д.М.