Школарци у посјети брани Гранчарево

ТРЕБИЊЕ │ У оквиру обиљежавања 50 година од пуштања у рад Хидроелектране Требиње I,   чиме је озваничено пуштање у погон система Хидроелектрана на Требишњици, данас су ученици шестих разреда Основне школе „Свети Василије Остршки“ посјетили брану Гранчарево и машинско постројење овог енергетског гиганта.

„Ученици су обишли брану Гранчарево, а инжењери који овдје раде су им пренијели основне информације о раду хидроцентрале, о изградњи бране и производњи струје, чиме су надоградили своје знање о највећој брани на овим просторима“, истакао је Милорад Надаждин, директор ове школе.

Он је захвалио руководству Хидроелектрана на Требишњици које је омогућило посјету брани Гранчарево.

„Kако је програмом планирано, сутра ће брану Гранчарево посјетити ученици Основне школе ‘Јован Јовановић Змај‘  и у сриједу шести разреди Основне школе ‘Вук Kараџић‘. У плану су и посјете Гранчареву свих шестих разреда основних школа из источне Херцеговине“, напомненуо је Надаждин.

Брана Гранчарево пуштена је у рад 25. марта 1968. године. У част овог великог јубилеја Хидроелектране на Требишњици ће током године организовати низ активности, којима ће бити обиљежено 50 година успјешног рада.

М.И.