Školarci u posjeti brani Grančarevo

TREBINJE │ U okviru obilježavanja 50 godina od puštanja u rad Hidroelektrane Trebinje I,   čime je ozvaničeno puštanje u pogon sistema Hidroelektrana na Trebišnjici, danas su učenici šestih razreda Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostrški“ posjetili branu Grančarevo i mašinsko postrojenje ovog energetskog giganta.

„Učenici su obišli branu Grančarevo, a inženjeri koji ovdje rade su im prenijeli osnovne informacije o radu hidrocentrale, o izgradnji brane i proizvodnji struje, čime su nadogradili svoje znanje o najvećoj brani na ovim prostorima“, istakao je Milorad Nadaždin, direktor ove škole.

On je zahvalio rukovodstvu Hidroelektrana na Trebišnjici koje je omogućilo posjetu brani Grančarevo.

„Kako je programom planirano, sutra će branu Grančarevo posjetiti učenici Osnovne škole ‘Jovan Jovanović Zmaj‘  i u srijedu šesti razredi Osnovne škole ‘Vuk Karadžić‘. U planu su i posjete Grančarevu svih šestih razreda osnovnih škola iz istočne Hercegovine“, napomnenuo je Nadaždin.

Brana Grančarevo puštena je u rad 25. marta 1968. godine. U čast ovog velikog jubileja Hidroelektrane na Trebišnjici će tokom godine organizovati niz aktivnosti, kojima će biti obilježeno 50 godina uspješnog rada.

M.I.