Skromni zahtjevi svjetske dive

20150605174403_308814

TREBINJE/BILEĆA | Snimanje scena u središtu kasarne „Bilećki borci“, gdje se odvija dio radnje filma „Na mliječnom putu“ proslavljenog režisera Emira Kusturice, završeno je u petak u Bileći, odakle se filmska ekipa seli na novi lokalitet – selo Glavska, u blizini naselja Ivanica, između Trebinja i Dubrovnika.

U bilećkoj vojnoj kasarni, kako saznajemo, snimaju scene iz izbjegličkog logora, u kome je i mlada, koju igra Monika Beluči, po koju, posredstvom provodadžije, kojeg tumači Bajram Severdžan, dolazi njena nesuđena zaova odnosno Sloboda Mićalović kako bi je udala za svoga brata.

Nakon masovnih scena u Bileći, gdje je angažovano oko 150 statista, subota je predviđena za prelazak na snimanje u selo Glavska, gdje je angažovano dosta manje i glumaca i statista, a onda se nastavljaju snimanja u samom Trebinju, pa tek onda na Klobuku.

Cijelo Trebinje i okolina su u znaku „Mliječnog puta“ te se na ulicama najčešće mogu čuti šuškanja baš na ovu temu.

„Glumci odlaze u ranim jutarnjim časovima na snimanje, a vraćaju se oko 20 časova naveče, poprilično iscrpljeni“, kažu u hotelu „Platani 2“ u Trebinju, gdje su smješteni Monika Beluči, Sloboda Mićalović i Bajram Kolja Severdžan.

S Monikom je na snimanje u Trebinje stigla njena mlađa kćerka, koja, dok mama snima, ostaje sa dadiljom u Trebinju i, kako kažu u „Platanima“, ne ponaša se nimalo razmaženo, gotovo da je nečujna.

Monika se, kažu u „Platanima“, hrani veoma zdravo, a najviše ipak voli italijanske specijalitete, naročito pastu s povrćem i salatom, nije zahtjevna, a kada naveče kasno stigne sa snimanja uglavnom je u svojoj sobi, gdje se posvećuje kćerki.

Djevojčicu s radošću iščekuju mještani Klobuka, jer su se prošlog ljeta obje Monikine kćerke najradije igrale po zelenim prostranstvima ovog mjesta i imanja Radovana Orbovića, na kojem su za potrebe snimanja filma sagrađeni željeznička stanica, filmski željeznički tunel, šine i ostali prateći rekviziti.
Nezavisne novine