Скупштина града о извршењу буџета за 2016: Дефицит 1,3 милиона КМ

ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града Требиња на сутрашњој 6. редовној сједници требало би да усвоји извјештај о извршењу буџета за 2016. годину, по којем је градска каса прошлу годину завршила са непокривеним дефицитом од 1,3 милиона КМ.

Буџетски приходи остварени су у износу од 23,1 милион КМ, док су расходи и издаци износили 24,4 милиона КМ, а уз извјештај – одборници би требало да донесу и одлуку да се прошлогодишњи буџетски минус покрије из дугорочног кредитног задужења Града Требиња, за које је одлука донесена на претходној сједници градске скупштине.

Пред одборницима ће бити и извјештај о стању дуга по свим кредитним задужењима до 2017. године, по којем Град Требиње за отплату кредита дугује више од 7 милиона КМ.

Скупштина ће разматрати и информацију о основним показатељима финансијског пословања привреде града Требиња у 2016. години.

Измјенама одлуке о уређењу простора и грађевинском земљишту – рента за градњу производних објеката у пословној и индустријској зони биће умањена за 99%, са циљем пружања олакшица инвеститорима, те испуњавања услова за добијање БФЦ стандарда.

Одборници би требало да усвоје и измјене и допуне Статута Града Требиња – у складу са обавезом коју је прописао нови закон да све локалне самоуправе морају донијети и усагласити своје опште акте.

На дневном реду је, између осталог, и предлог одлуке о приступању изради измјене дијела регулационог плана „Брегови 2“, којим ће уз објекат Културног центра бити планирана сала за мултиплекс биоскоп, те утврђене парцеле за будуће двориште Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

Почетак засједања је заказан за 10 часова, уз директан пренос на таласу Радио Требиња.

Р.С.