Скупштина града: Обезбијеђено земљиште за градњу цркве у Горици

ТРЕБИЊЕ │ Новом одлуком о одборничком додатку, коју је на данашњем засједању донијела Скупштина града, право на мјесечну накнаду и у 2018. години имаће само незапослени и пензионери међу одборницима требињске скупштине, а износиће 50% просјечне нето плате исплаћене у градској администрацији.

Нико од одборника није био против одлуке којом се запослени представници грађана у скупштини у наредној години одричу одборничког додатка, а уз одлуку је једногласно прихваћен и закључак, који је предложио ДНС – да се средства уштеђена по овом основу усмјере у финансирање приправничког и волонтерског стажа младим Требињцима.

Скупштина је донијела и одлуку о расписивању конкурса те именовала комисију за избор директора у јавним установама чији је град оснивач.

Данас усвојеном одлуком о начину организовања и функционисању цивилне заштите дефинисано је да ће ова градска служба убудуће дјеловати у саставу јавне установе „Екологија и безбједност“.

Одлуком о замјени некретнина са Епархијом захумско-херцеговачком и приморском – Град Требиње обезбиједио је локацију за изградњу цркве у насељу Горица.

Како је речено, горички православни храм биће у дијелу насеља гдје је планирана и градња вртића „Србија“ из средстава донације Владе Србије, те други јавни садржаји који би требало да оживе овај дио највеће требињске мјесне заједнице.

У скупштини је у току једночасовна пауза.

Р.С.