Скупштина града: Требиње добија модеран атлетски комплекс

ТРЕБИЊЕ │ У поподневном наставку засједања, Скупштина града Требиња донијела је одлуку о начину финансирања изградње атлетске стазе на стадиону ФК „Леотар“.

Реализацијом овог пројекта Требиње би требало да добије савремен атлетски комплекс, који ће уз тартан стазу за тркачке спортове имати и елементе и реквизите за такмичења у бацању кладива и кугле, те другим атлетским диспиплинама, а због висине потребне инвестиције – одлуком је прецизирано да се пројекат финансира фазно – са 220.000 КМ у овој, 300.000 у наредној, те 370.000 КМ у 2019. години.

Комплекс за атлетске спортове, како је речено, омогућиће нашем граду и домаћинства свих државних и балканских такмичења, али и оних европског ранга за млађе узрасне категорије, а са затвореним базеном и теренима на Драженској гори – Требиње ће постати можда и водећи град у БиХ по садржајима спортске инфраструктуре.

Одборници су донијели и одлуке о прихватању гранта Шведске развојне агенције од милион евра за реконструкцију пречистача отпадних вода, те донације владе Србије од пола милиона евра за изградњу дјечијег вртића у Горици.

Измјенама и допунама одлуке о комуналном реду прецизније су дефинисана права и обавезе  грађана и правних лица у овој области, док су измјене одлуке о безбједности саобраћаја – мотивисане све чешћом појавом уласка и паркирања возила у Стари град –  утврдиле право коришћења даљинског управљача за клип на јужној капији и санкције у случају злоупотребе овог права.

Скупштина је донијела и одлуку о разврставању, управљању и заштити локалних, некатегорисаних путева и улица на подручју Требиња, којом су евидентирана 24 локална, 64 некатегорисана пута, као и главне, сабирне и улице првог и другог реда, те приступне градске улице, а дефинисане су и мјере њиховог редовног и ванредног одржавања и заштите.

Донесена је и одлука о продаји десет возила, које је користила Градска управа и Територијална ватрогасна јединица Требиње, а чији су трошкови одржавања, како је речено, због дотрајалости несразмјерно велики у односу на бенефите њихове употребе.

Р.С.