Скупштинска већина затражила опозив начелника Алексића

 

БИЛЕЋА │ Већина у Скупштини општине Билећа је на данашњој седници најавила је опозив начелника Миљана Алексића.

Алексић каже да он никада неће сам поднети оставку јер га је изабрало више од 4500 Билећана, али да није нема проблем да одборници изгласају његов опозив.

-Ниједан кандидат за начелника до сада није добио тај број гласова и имам обавезу према својим бирачима. Са скупштинском већином, где владају само лични интереси не може се ништа урадити- рекао је Алексић.

Потпредседник СО Дражен Дунђер из СРС Др Војислав Шешељ тврди да пробелм у СО Билећи ствара СНСД, странка из које је и Алексић.

-Оне жели сарадњу са скупштинском вечином-тврди Дунђер.

У опозиционим партијама наводе, да би уколико дође до опозива, канидата за новог начелника Билеће био би из СДС.

Билећка скупштинска већина има десет одборника из седам партија, док опозиција предвођена СНСД има девет одборника из пет партија.

Од конституисања нове власти у билећкој скупштини су стални проблеми, из седнице у седницу се мењају председници СО, а заседања су обележена свађама, тучама, псовкама и претњама.

Одбоници још нису усвојили буџет за ову, нити извршење буџета за прошлу годину, због чега су највише угрожени буџетски корисници, али си сви Билећани који добијају накнаде из граске касе.

Миљану Алексићу ово је други мандат као начелника општине.

Председник СО Билећа је Срђан Роган из ПДП, који је на ову функцију дошао крајем јануара, након Глигора Самарџића из СДС, који је преседавао само једном седницом.

Иницијатива за опозив начелника је најављена за понедељак.

Блиц