Sladoled od kanabisa hit u Puli

velikacanabisPULA │ Poslastičarnica u pulskom naselju Verudeli prije dvije sedmice počela je prodavati sladoled od kanabisa. Vlasnica poslastičarnica Želatiamo Željka Domazet otkrila je da se u njemu ne nalazi ništa zabranjeno, jer je napravljen od brašna konoplje. Uz njega se u sladoledu nalaze „normalni sastojci“, poput mlijeka, vrhnja i šećera, a recept ipak ne želi otkriti.

Sladoled je postao jako popularan, domaći i turisti rado ga probaju, no i dalje se o njemu više priča nego što se prodaje.

„Čim dođu i vide postane veselo. Počnu se smijati čim ga kupe, jer je sam taj događaj zabavan. Rade nešto što misle da je zabranjeno, no to zapravo nije“, rekla je za portal Index.

Dodaje da sladoled zapravo nema neki poseban okus, poput onog od lavande i sličnih sastojaka, no svima je zanimljiv zbog onog što se nalazi u njemu. Ispričala je da je željela napraviti nešto novo i drugačije, kako ne bi bilo dosadno ni njoj ni mušterijama. Priznaje da je htjela da joj taj sladoled bude i reklama, a u tome je uspjela, jer se glas o njemu pronio nadaleko.

Dodaje da joj nije jasno zašto se svi toliko čude sladoledu od kanabisa.

„Niko se ne zgraža kad se jede makovnjača. Ovo je napravljeno od brašna od konoplje, pa vam dođe na isto kao mak, od kojeg nastaje opijum“, tvrdi.

Na kraju smo doznali da ovo nije posljednji neobični sladoled koji će se naći u njenoj vitrini. Priznala nam je da sinoć nije mogla spavati jer joj je sinula nova ideja o sladoledu od algi.

index.hr