Smanjena nezaposlenost za skoro 10 odsto

328051_1
BEOGRAD | Srbija danas ima najnižu stopu nezaposlenosti u poslednjih pet godina, i ona je 17,6 odsto, rekao je u Parlamentu predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, napominjući da je nasleđena stopa nezapooslenosti od prethodne vlasti bila 26,7 odsto.
Premijer Srbije je pred Parlamentom istakao da smanjenje nezaposlenosti građana Srbije nije rezultat samo otvaranja novih radnih mjesta nego i poboljšane discipline rada inspektora rada.
“To je veoma važno za radnike jer ti radnici danas imaju socijalno i zdravstveno osiguranje, bezbedniji su, kazao je Vučić i podsetio na nepoverenje u novi Zakon o radu i pretpostavku da će doći do 300 hiljada novih nezaposlenih u Srbiji.
“A gde tih 300 hiljada novih nezaposlenih. Mi se ponosimo tim Zakonom i ceo svet nas hvali zbog toga. I oni koji su nas kritikovali pošto nemaju čim drugim da se pohvale kad odu u inostranstvo hvale se tim Zakonom”, rekao je Vučić u svom obraćanju poslanicima.
On je poslanicima takođe rekao da želi da se u Srbiji formira zdrav sistem i da opstanu samo oni privrednici koji su sposobni za borbu na tržištu a ne da čupajući pojedine tajkune država sama sebe dovodi do gubitka.
RTS