Snijeg u aprilu: Putari angažovani u punom kapacitetu

april s9
NEVESINJE | Iz Nevesinja jutros pravi zimski raport: snijeg dvadesetak centimetara, temperatura oko nultog podeoka, putari angažovani u punom kapacitetu.
Iako je redovni period zimskog održavanja puteva završen 15. marta nevesinjski putari su jutros krenuli na ozbilјan zadatak koji se nimalo nije razlikovao od nekog januarskog radnog dana. Rukovodilac za održavanje puteva u preduzeću „Nevesinjeputevi“ Milan Kovačević kaže da su pratili vremenske prognoze vodećih meteoroloških sajtova i da su spremno dočekali sniježne padavine.
“Bili smo primorani da na mašine i vozila vratimo svu zimsku opremu i da jutros krenemo punim kapacitetom u raščišćavanje saobraćajnica”, ističe Kovačević.
Osim magistralne saobraćajnice Mostar – Nevesinje – Gacko putari su očistili i regionalne putne pravce prema Trusini, Luci i Zijemlјima. Prema Kovačevićevim riječima, na ovim putevima obezbijeđeni su uslovi za normalno odvijanje saobraćaja.
Regionalna dionica Klanci – Ulog i dalјe je neprohoda za saobraćaj, ali je mehanizacija „Nevesinjeputeva“ počela čišćenje i ovog puta.
Vremenske prilike u Nevesinju tokom dana su se popravile. Snijeg je prestao da pada, a i temperatura je u porastu. Prema prognozama meteorologa tokom naredne noći može pasti još malo snijega. Od srijede se najavlјuje izvedravanje i toplije vrijeme.

Dragan Grahovac/Radio Nevesinje