СНСД: Одлука о продаји земљишта за аеродром незаконита и биће поништена

snsd

ТРЕБИЊЕ │ Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Требиње поднио је захтјев надлежном министарству да се пониште све одлуке са посљедње сједнице Скупштине Града Требиња, укључујући и ону о продају земљишта за градњу аеродрома на Зупцима, јер сматрају да су донесене мимо легалних процедура и да су незаконите.

„Радници ‘Свислајона’ већ су почели рашчишћавати терен на локалитету Зубаца, гдје се најављује градња аеродрома, иако процедура око продаје земљишта власнику концерна ‘Свислајон’ још није окончана. Земљиште на Зупцима које је власништво Града Требиња, Савез за промјене покушава да прода мимо закона и легалне процедуре“, каже се у данашњем саопштењу ГО СНСД Требиње и појашњава да је „на последњој сједници Скупштине Града Требиња, предсједник Слободан Пртило прекршио Закон о локалној самоуправи, Статут Града и Пословник Скупштине“, због чега су „све одлуке, па тако и ова о продаји земљишта на Зупцима, донесене незаконито и биће поништене“.

Уз то, напомиње се у саопштењу СНСД-а, одлуке су донесене без скупштинске већине „јер су мандати нових одборника верификовани мимо прописа и закона“.

У саопштењу се тврди „и да су запослени у Градској управи фалсификовали документацију за земљиште на Зупцима и без знања Геодетске управе Републике Српске направили невалидан документ о продаји земље“.

У Градском одбору СНСД-а мишљења су „да је одавно у Требињу на сцени анархија и хаос, који производи тзв. Савез за промјене на челу са градоначелником Славком Вучуревићем“, те да је „крајње забрињавајуће што се у последње вријеме не преза ни од чега, и што за њих не вриједи ни закон ни држава“.

Из ове странке упозоравају да се обмањује требињска јавност тврдњама како СНСД блокира изградњу аеродрома и других пројеката у Требињу и напомиње да „СНСД блокира само безакоње, непоштовање прописа и државе и крчмљење државне имовине под сумњивим околностима“.

Радио Требиње