СНСД: Срби никада нису прихватали подаништво и туторство, па неће ни сада Бањалука

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је да Република Српска и њено руководство већ дуже времена трпе разне врсте притисака амбасада западних земаља у Сарајеву, те да у посљедња три мјесеца, посебно како се примиче дан избора, они постају све интензивнији, али да ће СНСД заједно са народом успјети да се томе одупре и сачува стабилност Републике Српске.

„Ти атаци су присутни годинама, али у посљедње вријеме су попримили озбиљне размјере. СНСД је одлучан да истраје, да се супротстави томе и стане у одбрану Републике Српске, јер имамо снагу и став. Ми јесмо за сарадњу, али нећемо допустити мијешање странаца у изборни процес у Српској и БиХ, нити наметања њихове воље“, истакао је Петровић.

Он је нагласио да „СНСД посједује податке из којих се јасно види да страни фактор жели да занемари вољу народа у Републици Српској и да им наметне своје пулене – Младена Иванића и Вукоту Говедарицу“.

„Британци су отворено стали иза Младена Иванића. С тим циљем су и дошли у Републику Српску и Бањалуку. Њима требају представници Републике Српске који ће капитулирати и који ће од Српске створити једно велико ништа а све са циљем стварања унитарне БиХ“, рекао је Петровић.

Он је подсјетио и да је предсједник Србије Александар Вучић прије неколико дана указао на чињеницу да је евидентно мијешање странаца у избори процес у Републици Српској и најавио да ће након 7. октобра предочити доказе о томе.

„Иванић није ни покушао да демантује предсједника Вучића, нити то може да учини јер се истина не може демантовати. Сви знамо да је он британски човјек и да су сви капацитети стављени у функцију његове побједе на предстојећим изборима, јер је то политичар који није нити ће стати у одбрану Српске. Странцима је такав потребан у Предсједништву БиХ“, оцијенио је Петровић.

Упркос свим тим притисцима и страном уплитању, истакао је Петровић, СНСД вјерује у вољу народа, јер српски народ никада није волио туторе ни поданике.

„Наше предизборне трибине јасно говоре шта жели српски народ и Република Српска. Народ жели Милорада Додика и Жељку Цвијановић, јер знају да Републику Српску и њене интересе у Предсједништву БиХ може да заштити само Милорад Додик који ће бити српски члан Предсједништва у правом смислу ријечи – српски, док ће Цвијановићева наставити да штити и јача њене институције као предсједник Републике“, поручио је Петровић.

Радио Требиње