СНСД: За јаку и стабилну Српску коју воде људи са карактером

Немам намјеру да код Срба правим заблуду о могућој БиХ; она може да постоји само ако је у интересу Срба, а показало се да није – поручио је вечерас Милорад Додик, кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ, на централној изборној конвенцији Савеза независних социјалдемократа у Требињу.

„Интервенционизам странаца је довео да тога да је направљен један монструм који не функционише и који је уништио наша права која смо имали по  Дејтону. Моја улога јесте – да вратим наша права. У БиХ не може ништа више да се ради на штету српског народа“, рекао је Додик.

Додик је казао да „не постоје ауторитети који би могли да му наметну било шта што није у интересу српског народа“, као што ни раније под притисцима међународне заједнице никада није одустајао када је требало бранити институције Српске, те да и након 7. октобра у Сарајево иде „да побиједи у гостима“.

„Желим јаку и стабилну Српску. Наша економија данас стоји тако да већ 16 квартала имамо повећани раст производње, имамо највећи извоз икада. Можемо да кажемо да смо створили добре темеље да Република иде даље, притом прошли тешке политичке голготе… Као народ и власт – све смо заједно изнијели и остали заједно. Нема ниједног разлога да не наставимо“, поручио је Додик, додајући да је ово у посљедње вријеме најбоља година и за Требиње, те да је се захваљујући Луки Петровићу „вратио живот овоме граду“.

Кандидат СНСД-а за предсједника РС Жељка Цвијановић истакла је да је јака Српска – једина политика СНСД-а, те позвала грађане да заједно са СНСД-ом наставе да је изграђују и чувају њене институције.

Она је казала да је „СНСД  велика машина који дроби све проблеме“, због чега и не сумња да ће у заједништву са народом бити побијеђени и сви будући изазови који стоје пред Српском.

„Ми не бјежимо од проблема и не склањамо се кад је тешко. Ја вјерујем у Републику Српску за разлику од многих који се кандидују на важне позиције. Ово није пројекат – ово је животна мисија, мисија  једног народа која мора бити реализована захваљујући онима који имају довољно карактера да издрже и да раде за Републику“, поручила је Цвијановић.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС из изборне јединице 9 Лука Петровић рекао је да је требињска градска управа у овом мандату покренула бројне пројекте у два колосјека – од социјалних програма подршке породици, борачким категоријама, развоју пољопривреде, запошљавању и самозапошљавању – до инвестиција у обнову улица и објеката, водовод и системе наводњавања, саобраћајну и комуналну инфраструктуру, нове спортске објекате…

„Вјерујте да је огромни труд и рад иза овога. Међутим, овога не би било да немамо подршку коју имамо – у Милораду Додику и Жељки Цвијановић. Могу слободно рећи да се према нама односе као да су рођени Требињци“, поручио је Петровић.

Петровић је казао да све што је урађено много вриједи и да су милиони инвестирани из буџета града, Републике Српске и Србије, јавних предузећа и разних донација, али  да највише вриједи то што Требињци напредак препознају и вреднују.

Кандидат СНСД-а за народног посланика Валерија Лакић не сумња да ће Жељка Цвијановић „мајчинском сигурношћу и мудрошћу очувати институције РС“, као што је увјерена да Милорад Додик никад неће дозволити да изгубимо стечену слободу у „неким мирним реинтеграцијама и измјенама Дејтона“.

Кандидат за посланика у Представничком дому ПС БиХ Љубица Миљановић рекла је да СНСД води рачуна о сваком човјеку и породици – а од бројних реализованих пројеката, посебно је издвојила пронаталитетни програм, захваљујући којем је рођен „цијели један град у Републици Српској“.

Р.С.