SNSD: Za jaku i stabilnu Srpsku koju vode ljudi sa karakterom

Nemam namjeru da kod Srba pravim zabludu o mogućoj BiH; ona može da postoji samo ako je u interesu Srba, a pokazalo se da nije – poručio je večeras Milorad Dodik, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, na centralnoj izbornoj konvenciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Trebinju.

„Intervencionizam stranaca je doveo da toga da je napravljen jedan monstrum koji ne funkcioniše i koji je uništio naša prava koja smo imali po  Dejtonu. Moja uloga jeste – da vratim naša prava. U BiH ne može ništa više da se radi na štetu srpskog naroda“, rekao je Dodik.

Dodik je kazao da „ne postoje autoriteti koji bi mogli da mu nametnu bilo šta što nije u interesu srpskog naroda“, kao što ni ranije pod pritiscima međunarodne zajednice nikada nije odustajao kada je trebalo braniti institucije Srpske, te da i nakon 7. oktobra u Sarajevo ide „da pobijedi u gostima“.

„Želim jaku i stabilnu Srpsku. Naša ekonomija danas stoji tako da već 16 kvartala imamo povećani rast proizvodnje, imamo najveći izvoz ikada. Možemo da kažemo da smo stvorili dobre temelje da Republika ide dalje, pritom prošli teške političke golgote… Kao narod i vlast – sve smo zajedno iznijeli i ostali zajedno. Nema nijednog razloga da ne nastavimo“, poručio je Dodik, dodajući da je ovo u posljednje vrijeme najbolja godina i za Trebinje, te da je se zahvaljujući Luki Petroviću „vratio život ovome gradu“.

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS Željka Cvijanović istakla je da je jaka Srpska – jedina politika SNSD-a, te pozvala građane da zajedno sa SNSD-om nastave da je izgrađuju i čuvaju njene institucije.

Ona je kazala da je „SNSD  velika mašina koji drobi sve probleme“, zbog čega i ne sumnja da će u zajedništvu sa narodom biti pobijeđeni i svi budući izazovi koji stoje pred Srpskom.

„Mi ne bježimo od problema i ne sklanjamo se kad je teško. Ja vjerujem u Republiku Srpsku za razliku od mnogih koji se kandiduju na važne pozicije. Ovo nije projekat – ovo je životna misija, misija  jednog naroda koja mora biti realizovana zahvaljujući onima koji imaju dovoljno karaktera da izdrže i da rade za Republiku“, poručila je Cvijanović.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 9 Luka Petrović rekao je da je trebinjska gradska uprava u ovom mandatu pokrenula brojne projekte u dva kolosjeka – od socijalnih programa podrške porodici, boračkim kategorijama, razvoju poljoprivrede, zapošljavanju i samozapošljavanju – do investicija u obnovu ulica i objekata, vodovod i sisteme navodnjavanja, saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, nove sportske objekate…

„Vjerujte da je ogromni trud i rad iza ovoga. Međutim, ovoga ne bi bilo da nemamo podršku koju imamo – u Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović. Mogu slobodno reći da se prema nama odnose kao da su rođeni Trebinjci“, poručio je Petrović.

Petrović je kazao da sve što je urađeno mnogo vrijedi i da su milioni investirani iz budžeta grada, Republike Srpske i Srbije, javnih preduzeća i raznih donacija, ali  da najviše vrijedi to što Trebinjci napredak prepoznaju i vrednuju.

Kandidat SNSD-a za narodnog poslanika Valerija Lakić ne sumnja da će Željka Cvijanović „majčinskom sigurnošću i mudrošću očuvati institucije RS“, kao što je uvjerena da Milorad Dodik nikad neće dozvoliti da izgubimo stečenu slobodu u „nekim mirnim reintegracijama i izmjenama Dejtona“.

Kandidat za poslanika u Predstavničkom domu PS BiH Ljubica Miljanović rekla je da SNSD vodi računa o svakom čovjeku i porodici – a od brojnih realizovanih projekata, posebno je izdvojila pronatalitetni program, zahvaljujući kojem je rođen „cijeli jedan grad u Republici Srpskoj“.

R.S.