Софији Пантић уручена медаља заслуга за народ

11111

ГАЦКО │ Софији Пантић, мајци два погинула борца Војске Републике Српске, данас је у Гацку уручена Медаља заслуга за народ, постхумно одликовање које је додијелио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Одликовање је уручио замјеник предсједника Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић, који је истакао да су браћа Драган и Новица Пантић погинули на првој борбеној линији, бранећи своје другове и за одбрану Републике Српске.

Лазић је подсјетио да се од 2012. постхумно додјељују одликовања борцима који су погинули у посљедњем рату, те додао да ће то бити настављено и убудуће.

„Према нашој процјени, још има око 5.000 неодликованих погинулих бораца у Републици Српској“, додао је Лазић.

Софија Пантић подсјетила је да су њена два сина двадесетједногодишњи Драган и три године старији Новица погинули 19. јуна 1992. године на мостарском ратишту, истичући да ни након више од 20 година бол не престаје нити ране зацјељују.

„Причали су ми њихови саборци да је први погинуо Новица, а када је то чуо Драган, који је био на другој линији, вратио се да види шта му је са братом и он је ту изгубио живот„, рекла је Софија Пантић.

Она је захвалила што су њени синови постхумно одликовани за храброст у одбрани Републике Српске, наглашавајући да је од општинске Борачке организације у Гацку добила стан и да више ништа ни од кога није тражила нити јој шта треба.

Софија Пантић у Гацку живи са два сина.
СРНА