„Спавачи“ чекају да дигну Брисел у ваздух

bomba

БРИСЕЛ I Центар „терориста-спавача“ се налази управо у Бриселу, што повећава бојазан и потребу за појачаним мерама безбедности у овом граду, нарочито после данашњих напада.

Брисел је данас погодила серија експлозија, међу којима је за једну потврђено да се ради о нападу бомбаша самоубице. Оно што забрињава локално становништво јесте претња од нових напада, па у овом граду и Белгији влада потпуни хаос и паника.

Тамошњи медији су пренели непотврђене информације да се у граду на 50 места налазе такозвани „спавачи“ који само очекују наређење како, када и где да нападну.

Локалне радио-станице су пренеле вест да је питање тренутка када ће цео Брисел да одлети у ваздух, уколико терористи тако одлуче.

Такође, према тврдњама обавештајних служби центар „терориста-спавача“ налази се управо овде, што повећава бојазан и потребу за појачаним мерама безбедности.

Иначе, овај град је постао један од најопаснијих у Европи и све се чешће повезује са тероризмом.

Да подсетимо, белгијска полиција је ухапсила у петак укупно пет особа у акцијама у Бриселу, укључујући главног осумњиченог за паришке нападе Салеха Абдеслама и породицу која га је скривала.

Телеграф.рс