Спријечен нови напад у Тунису, убијено петоро џихадиста


ТУНИС l Петоро џихадиста за које се сумња да су се спремали да спроведу још један напад на туристе убијено је у Тунису. За тројицом терориста се још трага. Туристичке компаније јуче су евакуисале 3.000 туриста.

Туниске специјале јединице јуче су спречиле још један напад екстремиста, свега две недеље након напада у Сусу, када је страдало 37 особа, пише Дејли мејл.

Безбедносне снаге су успеле да на време пронађу групу од осморо терориста, за које се верује да су имали намеру да изврше нови напад на туристе.

Петорица су убијена на месту, а тројица су побегла и за њима се још трага.

Све се одиграло поред града Ел Ктара, а туристичке компаније су одмах кренуле да евакуишу туристе кућама.

Британско Министарство спољних послова је подигло узбуну јер се верује да је други напад веома могућ.

Министар спољних послова Велике Британије Филип Хамонд каже да та држава није олако донела ову одлуку, те да заиста постоји велика опасност од поновних терористичких напада.

И Министарство спољних послова Србије препоручило је држављанима Србије, који намеравају да путују у Тунис, да се уздрже од путовања, а онима који су већ тамо да примене мере појачаног опреза.

У терористичком нападу у Сусу 26. јуна страдало је 37 особа, а погинули су држављани Велике Британије, Немачке, Белгије, Француске и Туниса.
РТС