Srbi tuže Crnu Goru i traže 11 miliona evra: Najluksuzniji hotel „Splendid“ nikao je na srpskoj zemlji!

Rade1951-splendid-620x350

PODGORICA | Kompanija “Zastava vozila” iz Kragujevca tužila je hotelsku grupu “Montenegro stars“, u čijem je vlasništvu superluksuzni hotel “Splendid” u Bečićima i traže 11 miliona evra na ime zemljišta na kojem je ovaj hotel izgrađen!

Prema pisanju crnogorskih medija, tužba je podneta Privrednom sudu u Podgorici, a u njoj “Zastava” potražuje naknadu za zemljište čiji je suvlasnik bila još u socijalističkoj Jugoslaviji.

Kako se navodi ovaj spor možda će se uključiti i država Crna Gora, s obzirom na to da je Vlada u Podgorici prodajom starog “Splendida” na sebe preuzela sve buduće tužbe.

Direktor grupacije “Zastava” Dragan Srejović potvrdio je za Naše novine ovu informaciju i precizirao da su tužbu podneli 14. aprila ove godine!

– Posedujemo svu dokumentaciju da smo 60-tih godina kupili to zemljište kao i dokaze da smo sve uredno platili – kaže Srejović.

Suvlasnik “Splendida” Žarko Radulović prema pisanju podgoričkih “Vijesti” iznenađen je vešću o tužbi.

– Ne mogu da nas tuže, neka tuže državu. Imali smo 18 sporova i svaki smo dobili – kaže on i navodi da su se prilikom kupovine zemljišta od kompanije HTP “Budvanska rivijera”, u kupoprodajnom ugovoru zaštitili posebnom klauzulom, tako što je država Crna Gora na sebe preuzela sve moguće sporove u vezi sa zemljištem.

Telegraf.rs