Средњошколци обиљежили Међународни дан волонтера

ТРЕБИЊЕ I Ученици Центра средњих школа Требиње обиљежили су Међународни дан волонтера, који се обиљежава 5. децембра на дан када је 1970. године створен програм Уједињених нација за волонтере, а за циљ има подстицање људи на волонтеризам.

И ове године ученици су се на један дан ставили у улогу својих професора, педагога, директора, али и осталих запослених у школи.

„Чланови Савјета су се у договору са професорима и руководством школе подијелили дужности које треба да се обаве. Тако да смо, ми сједили за катедром, листали дневник, али и слагали дописе, чистили школско двориште и слично. Ову активност сматрам веома успјешном, јер смо прије свега промовисали волонтеризам, али и имали смо прилику пробати нешто ново и другачије“, каже Ања Грубачић, предсједница Савјета ученика Центра средњих школа.

Осим што је веома битно промовисати волонтеризам, чланови Савјета су кроз ову активност жељели активирати и своје вршњаке, те свима учинити занимљивијим овај дан у школи.

„Заиста је било одлично бити на један дан у улози професора. Схватили смо да бити професор није нимало лако, али свакако је било занимљиво. Ова активност је донијела разоноду кроз холове школе и свима смо привукли пажњу нашим радом, што је веома битно“, додаје Николина Стојановић, потпредсједница овог Савјета.

И овом, као и сваком активношћу, средњошколци жеље показати да они нису проблем ове државе, већ квалитетан ресурс, спремни су на велике ствари, па чак и да буду „с оне стране катедре“.

Радио Требиње