Srednjoškolci obilježili Međunarodni dan volontera

TREBINJE I Učenici Centra srednjih škola Trebinje obilježili su Međunarodni dan volontera, koji se obilježava 5. decembra na dan kada je 1970. godine stvoren program Ujedinjenih nacija za volontere, a za cilj ima podsticanje ljudi na volonterizam.

I ove godine učenici su se na jedan dan stavili u ulogu svojih profesora, pedagoga, direktora, ali i ostalih zaposlenih u školi.

„Članovi Savjeta su se u dogovoru sa profesorima i rukovodstvom škole podijelili dužnosti koje treba da se obave. Tako da smo, mi sjedili za katedrom, listali dnevnik, ali i slagali dopise, čistili školsko dvorište i slično. Ovu aktivnost smatram veoma uspješnom, jer smo prije svega promovisali volonterizam, ali i imali smo priliku probati nešto novo i drugačije“, kaže Anja Grubačić, predsjednica Savjeta učenika Centra srednjih škola.

Osim što je veoma bitno promovisati volonterizam, članovi Savjeta su kroz ovu aktivnost željeli aktivirati i svoje vršnjake, te svima učiniti zanimljivijim ovaj dan u školi.

„Zaista je bilo odlično biti na jedan dan u ulozi profesora. Shvatili smo da biti profesor nije nimalo lako, ali svakako je bilo zanimljivo. Ova aktivnost je donijela razonodu kroz holove škole i svima smo privukli pažnju našim radom, što je veoma bitno“, dodaje Nikolina Stojanović, potpredsjednica ovog Savjeta.

I ovom, kao i svakom aktivnošću, srednjoškolci želje pokazati da oni nisu problem ove države, već kvalitetan resurs, spremni su na velike stvari, pa čak i da budu „s one strane katedre“.

Radio Trebinje