Средњошколци обиљежили свој дан

ТРЕБИЊЕ I Мрежа Савјета ученика требињске регије је и ове године успјешно реализовала традиционалну активност „Међународни дан средњошколаца“, која се обиљежава 17. новембра на дан страдања средњошколаца и студената у Прагу.

Ове године, свих 18 школа требињске регије је овај дан обиљежило јавним преформансом, квизом знања или дебатом и постављањем слике чланова Савјета ученика у хол школе. Поред заједничких, сваки Савјет ученика је имао и неку индивидуалну активност.

„Наш Савјет као и сваке године организује изложбу умјетничких радова ученика, те квиз знања ‘Kо зна – зна’, а дуж хола школе постављамо плакате на које ученици могу писати о проблемима, критикама и похвалама везаним за школу. Те плакате смо назвали ‘Kажи ми кажи’. Ове године смо јавни преформанс организовали заједно са ЈУ Гимназијом „Јован Дучић“ и ЈУ Техничком школом у виду шетње кроз град са паноима“, каже Ања Грубачић, ПР менаџер Мреже Савјета ученика требињске регије.

У појединим школама су организоване „Игре без граница“ и предавање о Међународном дану средњошколаца. Дебате које су организоване у школама базиране су на темама које се тичу проблема са којима се сусрећу средњошколци.

„Активности које је спровела требињска, али и друге четири регије, показале су да су средњошколци изузетно мотивисани за рад и да желе показати како су они ресурс наше земље. Број учесника је знатно већи него прошлих година и то је оно што ме највише радује. Сви чланови Мреже уложили су велики напор како бисмо организовали активности у свим средњим школама, те су овогодишњим Међународним даном средњошколаца забиљежени успјешни резултати“, каже Олга Штака, предсједница Мреже Савјета ученика Републике Српске.

За чланове Мреже савјета ученика Републике Српске школска година тек почиње. У наредном периоду је планирана реализација низа активности, како традиционалних тако и регионалних, које су договорене на 11. конференцији мРЕСУРС-а која је одржана на Бардачи од 8. до 10. новембра.

Радио Требиње