Средоњошколци поручили да је важно волонтирати

Требињски локални тим Асоцијације средњошколица БиХ акцијом волонтирања обиљежио је данас Међународни дан волонтера.

Вишечасовни рад без накнаде организован је у Музеју Херцеговине, Народној библиотеци, образовном центру „Церовац“ и локалном кафе бару.

Средњошколци су сличну акцију организовали и за Социјални дан, када су радили за минималну дневницу, док је циљ данашње активности био да укажу на значај волонтеризма.

„Битно је волонтирати јер тиме доприносимо развоју наше средине“, каже гимназијалац Василије Мучибабић који је данас са другом из локалног тима Огњеном Голубовићем био ангажован у Музеју Херцеговине.

Активизмом кроз локални тим Асоцијације средњошколаца БиХ, двадесетак требињских ученика већ дуже времена међу вршњацима снаже волонтерски дух – а циљ им је, кажу, да сличним промотивним акцијама што више средњошколаца укључе у пројекте које реализују за добробит заједнице.

„Прва акција коју сам радио било је фарбање зида са дјецом са посебним потребама – и тада ме је, у раду са том дјецом, нешто привукло, пронашао сам се у томе и схватио како и волонтирање може да буде заиста лијепо искуство“, каже ученик завршног разреда Техничке школе Огњен Голубовић.

Р.С.