Шта доноси нови Закон о полицији?

369892_1369892_1

БАЊАЛУКА │ Основна намјера новог Закона о полицији и унутрашњим пословима је да се полицијске надлежности и надлежности МУП-а врате у један закон, а које је високи представник одвојио својим ранијим интервенцијама, рекао је Зоран Аџић, замјеник предсједника Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске.

Једна од примједаба на закон је та што он није у потпуности усклађен са правном стечевином ЕУ. Док Драган Чавић, предсједник НДП-а, тврди да се дијелови закона који су неусклађени односе на права гарантована у Европи да грађанин не смије бити наџиран и сниман, у МУП-у Републике Српске тврде да је закон у потпуности усклађен са правном стечевином ЕУ и прописима Савјета Европе, осим у области заштите личних података, која је у надлежности Министарства цивилних послова, те појашњавају да је тај дио у њиховој надлежности.

Највише расправе вођено је о члану 37, по којем је могуће без писменог налога надлежног органа привести на 24 сата особу која се није одазвала позиву на разговор. Док опозиција тврди да се овим чланом уводи могућност хапшења грађана без одобрења суда, у владајућој коалицији истичу да овим чланом није утврђено ништа што већ није постојало раније.

Чавић каже да је полиција добила ново овлаштење да прикупља обавјештења.

„Раније је било дефинисано једним чланом да особа може бити позвана у полицијску станицу када постоји законски основ да да обавјештења. Одредница ‘законски основ’ је сада обрисана и то сад значи да и без законског основа неко може бити позван на разговор, а ако не жели доћи, да може бити и приведен“, каже Чавић.

У МУП-у Републике Српске тврде да ни теоретски не постоји могућност да било који грађанин буде приведен без налога суда.

„Наш закон мора у сваком случају бити усклађен са Законом о кривичном поступку, који предвиђа тужилачку истрагу и полиција помаже тужиоцу да проведе радње у вези са предметом који води“, рекли су нам они.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, је приликом образлагања закона на сједници на којој је усвојен рекао да предсједник Републике није добио ниједно овлаштење које до сада није имао.

„Ово су преписане одредбе које су биле у закону из 2012, 2003. и 1998. године“, рекао је Лукач. Према његовим ријечима, у ранијим законским рјешењима постојале су и одредбе које се односе на полицијска овлаштења, попут давања упозорења, издавања наређења, легитимисања, провјере и утврђивања идентитета лица и идентификације предмета, позивања лица и обављања разговора, привођења, спровођења и довођења лица или привременог ограничавања слободе кретања.

„Сви могу провјерити да су ова овлаштења била у законима из 2010. и 2014. године. Све што се појавило у изјавама појединих посланика који су хтјели да ово представе као корак ка полицијској држави, апсолутно није тачно. Ријеч је о манипулацији“, рекао је Лукач.

Вукота Говедарица, шеф Клуба СДС-а, тврди да закон даје предсједнику Републике овлаштења да директно контролише рад полиције.

Ради се о члану 155, којим је дефинисано да контролу над радом МУП-а остварује и предсједник Републике, поред Народне скупштине, Одбора за безбједност Скупштине, судова и Владе Републике Српске, те о члану 156, којим МУП спроводи смјернице предсједника Републике из области безбједности.

Независне новине