Шта откривају скривени списи патријарха Павла

379883_1

БЕОГРАД │ Многа свештена лица и монаси имали су прилике да за његовог живота раговарају са покојним патријархом Павлом. Међутим, мало којим људима се поверавао кад је реч о будућности и догађајима који ће нас задесити.

На Космету, монах Јован Синђелић и данас чува у потпуној тајности списе који се премештају из безбедносних разлога сваког месеца. Они се тренутно налазе у Пећкој Патријаршији, а увид у документе има свега пар људи, које је патријарх одредио као чуваре.

Монах Јован, који је сада већ у позним годинама у разговору са новинаром Александром Рестаком, тврди да у једном делу документа стоје речи патријарха Павла у којима он упозорава на коначне дане света, барем онаквог каквог га познајемо, пише „Опанак“.

Патријарх је тако наводно упозорио да ће у последњим данима Српска православна црква бити у великој кризи, јер ће изгубити поштовање и утицај у народу, што ће довести до тоталног ширења атеизма и модерног стила живота.

Патријарх је упозорио и на то да ће у Европи бити удар на хришћане, укључујући и католике. Монах Јован напомиње да насељавање исламиста у Европи представља почетак тог верског рата.

Патријарх Павле је оставио прецизне списе о томе како је видео долазак исламиста у срце Европе, а наводно је оставио и цртеж – руте које ће користити у свом походу.

Те руте се поклапају са данашњим путевима којима се крећу азиланти који долазе из Сирије, Ирака, Авганистана и других држава где се дуго година води рат, у жељи да населе западну Европу. Претпоставља се да међу њима има и доста терориста.

Патријарх Павле је, такође, напоменуо више пута у документу да ће Косово и Метохија бити враћено Србији јер га из неког разлога Албанци више једноставно неће хтети, а према речима монаха Јована то је већ почело да се дешава масовним одласком Албанаца са Космета.

На крају се додаје и да ће Русија и Србија направити коначну поделу на Балкану у виду територија, након коначног сукоба у којем ћемо заврштити на страни победника.

Телеграф