CJB Trebinje: Stanje bezbjednosti najbolje u višegodišnjem periodu

cjb-trebinje

TREBINJE | Stanje u svim oblastima rada Centra javne bezebjednosti /CJB/ Trebinje u 11 mjeseci ove godine najbolje je u više proteklih godina, potvrdio je Srni načelnik Centra Dragan Nosović, navodeći da je broj krivičnih djela manji za oko 18 odsto nego u istom periodu 2013. godine.
Nosović je rekao da je broj svih krivičnih djela u znatnom padu, da su rasvijetljena sva prijavljena krivična djela protiv života i tijela, a da parametri iz oblasti kriminaliteta, u višegodišnjem periodu, ukazuju na stalnu tendenciju povećanja nivoa bezbjednosti.
Broj narušavanja javnog reda i mira manji je za oko 20 odsto, a broj saobraćajnih nezgoda manji za oko šest odsto nego u istom periodu prošle godine“, napominje Nosović.
Nosović je naveo da je nastavljen rad kada je riječ o ratnim zločinima, te da je od početka godine dokumentovano 18 krivičnih djela protiv 17 lica.
„Osim redovnih aktivnosti i realazacije aktivnosti predveđenih za decembar, u toku je i priprema planova za provođenje aktivnosti u narednoj godini sa određenim prioritetima u radu“, dodao je Nosović.
Srna