Ставити тачку на питање координације власти

765-430-e193baea2c1424b10dd4c5492ea49676

 

САРАЈЕВО │ Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изразио је наду да ће ускоро бити окончано питање механизма координације, с обзиром на потребу БиХ да има тај механизам који сам по себи налаже координацију за доношење заједничких одлука на европском путу БиХ.

Шаровић сматра да би овај посао коначно требало да буде завршен 17. августа на састанку, који је заказао предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и на којем би, осим њега, требало да учествују и други замјеник предсједавајућег Савјета министара Вјекослав Беванда, те премијери Републике Српске Жељка Цвијановић и Федерације БиХ Фадил Новалић.

„То је тим који је радио на усаглашавању механизма координације. Већ за 18. август Звиздић је заказао сједницу Савјета министара БиХ. Претпостављам да је то везано једно с другим и да бисмо, евентуално, оно што усагласимо 17. усвојили 18. августа, а ентитети на својим сједницама влада“, рекао је шаровић за „Дневни аваз“.

Он је најавио да ће Звиздићу ускоро упутити свој коментар на споразум из Источног Сарајева.

Шаровић, који је и функционер СДС-а, рекао је да Савез за промјене сматра да механизам координације и писмо намјере у вези са новим аранжманом БиХ и Међународног монетарног фонда немају везе једно са другим и да су било каква условљавања била недопустива и непотребна.

БНТВ