Стефановић: Нећемо опет са СПС

3817233_1

БЕОГРАД l Потпредседник напредњака Небојша Стефановић против наставка сарадње. Дачић није неопходан за будућност Србије, поручује функционер СНС.

Ово, за „Новости“, поручује потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић, коментаришући могућност да Александар Вучић позове СПС на преговоре о формирању нове владе.

– Ми поштујемо и волимо Вучића, ту нема никакве дилеме. Међутим, то не значи да ће му бити лако да нас убеди да би требало да опет сарађујемо са социјалистима – каже Стефановић.

– Дачић и Ружић су нас толико пута вређали и омаловажавали па је тешко да поверујемо да ће бити добри партнери у Влади. А не верујем да су они неопходни за бољу будућност Србије.

Стефановићев став потврђује да је јаз између досадашњих коалиционих партнера све дубљи и да ће лидерима партија, Вучићу и Дачићу, бити тешко да га прескоче, чак и ако то буду желели.

– Веома је значајно, уколико се жели политичка стабилност у Србији, коју је СПС увек доносио, да се озбиљно поведе рачуна ко ће бити фронтмен Скупштине Србије у оваквим околностима када се седам листа нашло у парламенту и када имамо шаролике политичке програме – казао је Ружић.

Новости