Стевандић: Превише односа у РС затровано, само уједињени опстајемо


ТРЕБИЊЕ │ Предсједник странке Уједињена Српска Ненад Стевандић каже да је њихов концепт међусобног разумијевања спасоносан за Републику Српску. Он је за Радио Требиње истакао да је пут бржег економског развојаи бирања најбољих за представљање на нивоу БиХ, оно што грађани желе у сваком граду.
„Превише односа у Републици Српској је затровано и пуно је међусобне мржње и негативне енергије у Српској, а на нивоу БиХ ништа не функционише. Сви ми у РС требамо да исто размишљамо по принципу међусобног поштовања, уважавања, развоја и опстанка. Ми смо се са том истом перцепцијом, са идентичним осјећајем прије 27 година одлучили да заштитимо свој начин живота, територију и прошлост и омогућимо будућност нашој дјеци. Тај потпуно исти осјећај да 1992. године створимо Републику Српску под истом заставом, једном химном од Требиња до Новог Града и данас има сваки становник Српске. Српска мора бити несаломива и све њене карике од Требиња до Бањалуке морају бити снажне, јер је то једини пут њеног опстанка“, рекао је Стевандић.
Према његовим ријечима, све партије у Републици Српској морају бити уједињене у њеном развоју и одбрани, а не подијељене и у завади.
„Сви у Српској требају да се запитају шта могу и шта знају, да побољшамо наталитет, смањимо одлазак младих, да доносимо најбоље мјере као што је накнада за породиље, повећање пензија, фискална стабилност, и да се води борба против криминала и корпуције“, рекао је Стевандић.
Говорећи о покушајима дестабилизације и напада на Републику Српску који су интезивирани у посљедње двије године, Стевандић је рекао да су то покушаји завађања народа у Српској.
„Вријеме међусобних свађа требамо да заборавимо. То вријеме треба да буде заувијек затворено. Изгубили смо протекле четири године у Сарајеву блокирајући 700 милиона за Српску, блокирајући запошљавање, пројекте, напредак“, појаснио је Стевандић.
Он је додао да напади на Српску и покушај њене дестабилизације нису успјели, због чега је сада на снази медијски бијес и огорчење оних који су то покушавали.
Предсједник странке Уједињена Српска Ненад Стевандић присуствовао је данас на јавној трибини ове странке у Kултурном центру, на којој су представљени кандидати за Народну скупштину РС из изборне јединице 9. Носилац листе за ову изборну јединицу биће Мијат Шаровић из Требиња.

„Уједињена Српске подржаће на предстојећим изборима кандидате СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорада Додика и Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске. Пружићемо максималну подршку младим људима у Републици Српској у борби за брже запошљавање и останак у Српској , рекао је на данашњој конвенцији Стевандић.

М.И.