Stevandić: Previše odnosa u RS zatrovano, samo ujedinjeni opstajemo


TREBINJE │ Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić kaže da je njihov koncept međusobnog razumijevanja spasonosan za Republiku Srpsku. On je za Radio Trebinje istakao da je put bržeg ekonomskog razvojai biranja najboljih za predstavljanje na nivou BiH, ono što građani žele u svakom gradu.
„Previše odnosa u Republici Srpskoj je zatrovano i puno je međusobne mržnje i negativne energije u Srpskoj, a na nivou BiH ništa ne funkcioniše. Svi mi u RS trebamo da isto razmišljamo po principu međusobnog poštovanja, uvažavanja, razvoja i opstanka. Mi smo se sa tom istom percepcijom, sa identičnim osjećajem prije 27 godina odlučili da zaštitimo svoj način života, teritoriju i prošlost i omogućimo budućnost našoj djeci. Taj potpuno isti osjećaj da 1992. godine stvorimo Republiku Srpsku pod istom zastavom, jednom himnom od Trebinja do Novog Grada i danas ima svaki stanovnik Srpske. Srpska mora biti nesalomiva i sve njene karike od Trebinja do Banjaluke moraju biti snažne, jer je to jedini put njenog opstanka“, rekao je Stevandić.
Prema njegovim riječima, sve partije u Republici Srpskoj moraju biti ujedinjene u njenom razvoju i odbrani, a ne podijeljene i u zavadi.
„Svi u Srpskoj trebaju da se zapitaju šta mogu i šta znaju, da poboljšamo natalitet, smanjimo odlazak mladih, da donosimo najbolje mjere kao što je naknada za porodilje, povećanje penzija, fiskalna stabilnost, i da se vodi borba protiv kriminala i korpucije“, rekao je Stevandić.
Govoreći o pokušajima destabilizacije i napada na Republiku Srpsku koji su intezivirani u posljednje dvije godine, Stevandić je rekao da su to pokušaji zavađanja naroda u Srpskoj.
„Vrijeme međusobnih svađa trebamo da zaboravimo. To vrijeme treba da bude zauvijek zatvoreno. Izgubili smo protekle četiri godine u Sarajevu blokirajući 700 miliona za Srpsku, blokirajući zapošljavanje, projekte, napredak“, pojasnio je Stevandić.
On je dodao da napadi na Srpsku i pokušaj njene destabilizacije nisu uspjeli, zbog čega je sada na snazi medijski bijes i ogorčenje onih koji su to pokušavali.
Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić prisustvovao je danas na javnoj tribini ove stranke u Kulturnom centru, na kojoj su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 9. Nosilac liste za ovu izbornu jedinicu biće Mijat Šarović iz Trebinja.

„Ujedinjena Srpske podržaće na predstojećim izborima kandidate SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović za predsjednika Republike Srpske. Pružićemo maksimalnu podršku mladim ljudima u Republici Srpskoj u borbi za brže zapošljavanje i ostanak u Srpskoj , rekao je na današnjoj konvenciji Stevandić.

M.I.