Студенти АЛУ Требиње заједно представили своје радове

ТРЕБИЊЕ │ Студентски културни центар Требиње, у сарадњи са Културним центром, приредио је вечерас изложбу радова студената Академије ликовних умјетности Требиње.

Изложба под називом „Групна“ у галерији Културног центра представила је 42 рада више од 30 студената свих студијских програма АЛУ Требиње, који су у различитим медијима, на пољу личног истраживања, настајали у посљедње двије године.

У организацији кажу да су изложбом жељели да скрену пажњу на младе људе који на требињској академији стварају а иступају из оквира ликовног израза на који је навикла овдашња средина, као и да сагледају – у којој мјери посве различите ауторске естетике и индивидуалности функционишу у међусобним интеракцијама унутар колектива.

Хтјели смо једноставно да заједнички изађемо и покажемо шта ми то уствари радимо и колико има талента међу нашим студентима. Кроз све наше радове, у било ком да су медију, жељели смо да прикажемо себе, али и спој различитих култура. На нашој академији има студената из свих крајева, од Никшића до Суботице. Свако понесе нешто своје, из свог града, а Требиње нас је окупило, ту сазријевамо у академске грађане. И када се на једно мјесто саберу све те различитости – мислим да добијемо нешто сасвим ново“, каже Јована Сувајац, студент четврте године АЛУ Требиње.

Р.С.