Студирај на Универзитету у Источном Сарајеву: Промотивна кампања уписа креће из Требиња

ТРЕБИЊЕ │ У требињској Гимназији „Јован Дучић“ сутра ће бити организована презентација студијских програма првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву, најављено је из Уније студената Републике Српске.

Овим из Требиња креће промотивна кампања уписа под називом „Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву“, а трајаће и наредних 45 дана.

„Кампањом је предвиђено да представници студената и универзитета обиђу 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске гдје гравитира Универзитет у Источном Сарајеву, као и средње школе у дистрикту Брчко, и презентују могућности студирања на 47 студијских програма ученицима трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена.

Осим промоције самог Универзитета и његових људских и материјалних ресурса, циљ кампање јесте да задржи младе у Републици Српској и на овим просторима“, саопштено је из Уније студената РС, која је и носилац кампање, у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву и Студентским парламентом универзитета.

Првој презентацији у Требињу присуствоваће представници Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске, а позив је упућен и представницима Града Требиња и Епархије захумско-херцеговачке и приморске, кажу у Унији студената.

Истичу да Универзитет у Источном Сарајеву данас броји 15 факултета и двије академије у 10 градова и општина у источном дијелу Српске, да тренутно образује 14.000 студената, док наставу изводи око 900 наставника и сарадника.

Р.С.