Сусрети младих у Требињу од 22. до 28. августа

БАЊА ЛУКА I Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је данас да ће ресорно министарство за овогодишње Сусрете младих Српске издвојити 25.000 КМ јер ће ова манифестација од републичког значаја у августу 22. пут окупити младе из свих локалних заједница Републике.

Из Министарства породице, омладине и спорта саопштено је да је Давидовићева током састанка у Бањалуци захвалила градоначелнику Требиња Луки Петровићу за подршку младима у организацији ове манифестације.

„Руководство Требиња, осим логистичке подршке у организацији ове манифестације, реализује бројне пројекте подршке младима“, рекла је Давидовићева након састанка са Петровићем и предсједником Омладинског савјета Српске Данијелом Топић о Сусретима младих који би требало да буду одржани у Требињу од 22. до 28. августа.

Петровић је рекао да је опредјељење Градске управе Требиње да пружи подршку младима на различите начине.

„Ту је, између осталог, подршка младима из руралних средина, младим брачним паровима и манифестацијама од значаја за ту популацију“, истакао је Петровић.

Он је додао да је за Требиње изузетно значајно што се Сусрети младих одржавају у том граду, те да ће у том смислу пружити пуну подршку Омладинском савјету Српске.

„Они су, заједно са ресорним министарством, препознали наш труд и посвећеност младима и драго ми је што смо на вријеме почели са припремама ове манифестације“, рекао је Петровић.

Из Министарства породице, омладине и спорта су навели да у сарадњи са Омладинским савјетом реализују бројне пројекте значајне за младе, а предсједник овог савјета Данијела Топић истакла је да је актуелно руководство те организације спремно да да пуни допринос у организацији Сусрета младих, као и реализацији других активности у сарадњи са ресорним министарством.

„Ови сусрети су најзначајнија омладинска манифестација. Зато смо на вријеме почели са припремама, како бисмо спремни дочекали август. Разговарали смо и о подршци младима у локалним заједницама. Издвојила бих Требиње као примјер добре праксе јер реализацијом бројних пројеката доприноси останку младих у том граду и Српској“, навела је Топићева.

Срна