Susreti mladih u Trebinju od 22. do 28. avgusta

BANJA LUKA I Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je danas da će resorno ministarstvo za ovogodišnje Susrete mladih Srpske izdvojiti 25.000 KM jer će ova manifestacija od republičkog značaja u avgustu 22. put okupiti mlade iz svih lokalnih zajednica Republike.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta saopšteno je da je Davidovićeva tokom sastanka u Banjaluci zahvalila gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću za podršku mladima u organizaciji ove manifestacije.

„Rukovodstvo Trebinja, osim logističke podrške u organizaciji ove manifestacije, realizuje brojne projekte podrške mladima“, rekla je Davidovićeva nakon sastanka sa Petrovićem i predsjednikom Omladinskog savjeta Srpske Danijelom Topić o Susretima mladih koji bi trebalo da budu održani u Trebinju od 22. do 28. avgusta.

Petrović je rekao da je opredjeljenje Gradske uprave Trebinje da pruži podršku mladima na različite načine.

„Tu je, između ostalog, podrška mladima iz ruralnih sredina, mladim bračnim parovima i manifestacijama od značaja za tu populaciju“, istakao je Petrović.

On je dodao da je za Trebinje izuzetno značajno što se Susreti mladih održavaju u tom gradu, te da će u tom smislu pružiti punu podršku Omladinskom savjetu Srpske.

„Oni su, zajedno sa resornim ministarstvom, prepoznali naš trud i posvećenost mladima i drago mi je što smo na vrijeme počeli sa pripremama ove manifestacije“, rekao je Petrović.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta su naveli da u saradnji sa Omladinskim savjetom realizuju brojne projekte značajne za mlade, a predsjednik ovog savjeta Danijela Topić istakla je da je aktuelno rukovodstvo te organizacije spremno da da puni doprinos u organizaciji Susreta mladih, kao i realizaciji drugih aktivnosti u saradnji sa resornim ministarstvom.

„Ovi susreti su najznačajnija omladinska manifestacija. Zato smo na vrijeme počeli sa pripremama, kako bismo spremni dočekali avgust. Razgovarali smo i o podršci mladima u lokalnim zajednicama. Izdvojila bih Trebinje kao primjer dobre prakse jer realizacijom brojnih projekata doprinosi ostanku mladih u tom gradu i Srpskoj“, navela je Topićeva.

Srna