Сутра не раде кафане и нема продаје алкохола

zatvoreno

БАЊА ЛУКА I На захтјев штаба обезбјеђења Министарства унутрашњих послова Републике Српске, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић донио је Наредбу о привременој забрани рада свих угоститељских објеката и забрани продаје, као и точења алкохолних пића на подручја града Бањалуке за 14. мај, од 00 до 20 часова.

Наредбом се привремено забрањује рад свим угоститељским објектима, док се угоститељским објектима смјештајног типа (хотели, хостели и сл.) забрањује точење алкохолних пића, на цијелом подручју града Бањалуке.

„Изузетно је дозвољен рад угоститељским објектима и хотелима за пружање свих услуга за већ уговорене и резервисане свадбене свечаности. Наредбом се забрањује и продаја алкохолних пића у свим другим објектима која врше продају алкохолних пића (продавнице, радње, маркети, драгстора и сл.), на цијелом подручју града Бањалуке“, наводи се у саопштењу.

Ову Наредбу градоначелник је донио на захтјев штаба обезбјеђења Министарства унутрашњих послова Републике Српске, чији је задатак да изврши несметано одржавање јавног скупа, протеста на простору Парка „Младен Стојановић“, те јавног скупа, митинга на Тргу Крајине, који ће се одржати у суботу.

Контролу извршења задатака из Наредбе, обављаће Ођељење за инспекцијске послове и Ођељење комуналне полиције Градске управе Града БањаЛука, уз асистенцију припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Центар јавне безбједности Бањалука.

Независне новине