Сутра почиње Фестивал фестивала

kruscic

„Велика драма“, побједничка представа фестивала у Кули

ТРЕБИЊЕ │ Овогодишњи Фестивал фестивала почиње сутра, а до 31. јула на требињској смотри најбољих остварења драмског аматеризма региона биће изведено седам представа – из Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније и БиХ.

Фестивал ће сутра вече отворити побједници републичког фестивала Црне Горе представа – „Одјеци“ Бјелопољског позоришта, рађена по мотивима драме „Час“ Ежена Јонеска, а у режији Горана Бјелановића.

sluskinje

Ансамбл из Хрватске први пут на обновљеном фестивалу

Друге фестивалске вечери наступиће побједници републичког фестивала у Србији – ансамбл КУД-а „Крушчић“ из Крушчића са представом „Велика драма“, по тексту Синише Ковачевића, а у режији Дејана Цицмиловића, док је понедјељак, 27. јула, резервисан за домаћи ансамбл – Градско позориште Требиње – Оф сцену, који ће извести представу „Ко то тамо режира?“, по мотивима комада Горана Врбанића, те адаптацији и режији Игора Сврдлина.

„Неразумијевање у Д-молу“, по тексту и у режији Давида Јовановића, назив је представе Театра „Гоце Делчев“ из Куманова из Македоније, који ће наступити четврте фестивалске вечери, док ће се дан послије представити другопласирани са републичког финала у Кули ансамбл Градског позоришта Паланка из Смедеревске Паланке комадом Горана Стефановског „Тетовиране душе“, у режији Фуада Табучића.

Претпосљедњег дана фестивала, 30. јула, биће изведена представа „Слушкиње“ Жан Жена, у режији Кристијана Жан-Мишела Јалжечића, а у извођењу Драмске скупине „еРКаВе“, са Хрватског студија свеучилишта у Загреба и Француског клуба из Вараждина.

Ko To Tamo rezira

Овогодишњи требињски адут за фестивалске златне маске

Фестивал фестивала затвориће представа „Скидајте се до краја“ Босанског културног центра и КУД „Алем Алић“ из Грачанице, а режију за ову представу, по текстовима Антониа Мек Картена и Стивена Синклера, урадила је Мирела Трепанић.

И ове године све представе ће бити одигране у позоришној сали Културног центра, са почетком у 20:30, а улаз је бесплатан.
Покровитељ фестивала је Град Требиње.
Р.С.