Сутра сједница Скупштине града: Од извршења буџета до оснивања нове градске установе

ТРЕБИЊЕ │ Скупштине Града Требиња сутра би на 9. сједници требало да усвоји извјештаја о извршењу буџета Града Требиња за првих шест мјесеци ове године.

Одборници би требало да усвоје и Средњорочни план капиталних инвестиција до 2022. године, те нацрт Стратегије развоја града Требиња од 2018. до 2027. године.

Међу 23 тачке дневног реда је и приједлог одлуке о оснивању нове градске установе „Екологија и безбједност“ Требиње.

Пред одборницима ће бити и приједлог листе споменика и спомен-обиљежја ослободилачких ратова од великог значаја за град Требиње, као и иницијатива Удружења бораца ЈВуО, невиних жртва Другог свјетког рата, њихових потомака и поштовалаца за изградњу споменика погинулим припадницима Југословенске војске у отаџбини и невино страдалим жртвама у току и послије рата.

На сједници би требало да буде донесена и  одлуке о измјени и допуни одлуке о комуналним таксама, те о начину, организацији и условима обављања такси превоза на подручју града.

У градској скупштини расправљаће и о информацијама о раду Народне библиотеке и Музеја Херцеговине за прошлу, те цивилне заштите и Аграрног фонда града Требиња до краја шестог мјесеца ове године.

Сједница Скупштине града заказана је за сутра у 10 часова, уз директан пренос на Радио Требињу.

Радио Требиње