Сутра завршно рочиште Додик против Босића

bosic dodik

БАЊА ЛУКА l У Основном суду у Бањалуци сутра ће се одржати последње рочиште у процесу који води Милорад Додик против Младена Босића због дијела изјаве у којој Босић каже да је „Додик украо милионска средства“.

Реагујући на Додикову изјаву, предсједник СДС Младен Босић је рекао „како Милорад Додик, човјек који је све слагао у вези с референдумом о отцјепљењу Републике Српске, враћању надлежности с нивоа БиХ, ревизији приватизације, обрачуну с криминалом и који је украо милионске износе, може за некога рећи да је лажов“.

Милорад Додик се током овог процеса није ни једном појавио и није познато да ли ће и сутра доћи на рочиште, које би требало да буде завршно давањем изјава Додика и Босића као свједока.

Овај процес је почео у априлу и Босић каже да је изнио мноштво доказа који доводе Додика у везу с криминалним аферама у Републици Српској и нестанком милионских средстава из буџета и јавних предузећа што доказује да је тврдња да је Додик украо милионе базирана на чињеницама и документима и да није клевета.

Један од тих доказа је и документација о куповини Додикове виле на Дедињу о чему је истрагу отворило и Тужилаштво БиХ на основу кривичне пријаве.

Предсједник СДС је најавио да ће предмети које је доставио суду у овом процесу бити прослијеђени надлежним тужилаштвима по завршетку овог суђења.

Он тврди да је доставио доказе о кривичним дјелима трговине утицајем, злоупотребе положаја и примање и давање мита чиме је Додик омогућио противправно богаћење себи и другим лицима, а на штету Републике Српске.
БН ТВ