Сузавцем спријечени да уђу у Скупштину Црне Горе

222

ПОДГОРИЦА │ Неколико бивших радника Комбината алуминијума Подгорица /КАП/ онесвјестило се данас од сузавца који је полиција употријебила у намјери да их спријечи да насилно уђу у Скупштину Црне Горе.

Бивши радници КАП-а блокирали су јуче Булевар Светог Петра Цетињског и поручили да неће одустати од протеста док се не испоштује закон и не добију отпремнине.

Преговарачки тим бивших радника КАП-а и посланик опозиционог савеза Демократски фронт Јанко Вучинић ушли су у зграду Скупштине Црне Горе да разговарају са предсједником парламента Дарком Пајовићем.

Остатак радника чека испред, а полиција и даље обезбјеђује скуп.

444

Пензионери КАП-а, који су од краја марта протестовали, тражећи да им се исплате отпремнине сходно закону, протесте су привремено прекинули крајем јула због иницијативе групе посланика да се о њиховом проблему расправља на наредној сједници Владе.

Скупштина је закон који се односи на пензионере КАП-а усвојила у јулу прошле године као лекс специјалис.

Пензионери су првобитно протестовали испред зграде Министарства финансија да би од почетка маја блокирали подгорички Булевар Светог Петра Цетињског. За исплату 420 пензионера КАП-а потребно је 5,45 милиона евра.

(Агенције/Вијести.ме)