Свечано отворен аква парк у „Граду Сунцa“ (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ | Источна капија „Града Сунца“ у којој се налази аква парк вечерас је свечано отворена уз ватромет и присуство великог броја грађана.

Родољуб Драшковић, инвеститор и идејни творац отварајући овај јединствен пројекат рекао је да је завршио један дио посла и да већ размишља шта радити даље.

Он је навео да је до сада уложено 25 милиона КМ, до завршетка 200 милиона КМ.

„Мој свет је свет радника, њихових породица, неимара, њима припадам свим својим бићем. Дајем ријеч да вас никада оставити нећу и никада вас изневјерити нећу. Овдје су радили људи три вјере: православна, католичка и исламска и сви су имали само једну вјеру да квалитетно одраде послове које су им били у надлежности да благовремено заврше. Нећемо ту стати и даље ћемо градити за добро свих нација и националности“, истакао је Драшковић.

Градоначелник Требиња Лука Петровић истакао је да овакав пројекат једино може да реализиује Родољуб Драшковић и зато му се искрено захваљује.

„Ваше присуство вас неколико хиљада говори да је и за вас ово значајан пројекат. Ово није важно само за Требиње, већ за цијелу регију, јер даје додатни садржај развоју туризма Требиња и цијеле регије. Неизмјерно хвала Драшковићу јер оставља свој новац у Херцеговини. Kада се цијели комплекс заврши биће 1.700 радних мјеста. Употребна дозвола је у регуларној процедури. Организоваћемо градски превоз сваких 15 минута сваким даном кад буде радио аква парк“, навео је Петровић.

Аква парк чини шест великих тобогана, а простире се на 79.000 метара квадратних.

Град Сунца ће се градити у неколико фаза и када буде у потпуности завршен моћи ће да прими око 20.000 људи.

Прва фаза обухвата аква парк, дино парк, улазну грађевину, шест угоститељских објеката, три дјечије играонице, вип садржаје, друга комплекс хотела и спортских садржаја, трећа око 400 типских вила, а четврта воћарско-виноградарски предио.

У културно-умјетничком дијелу програма наступали су чланови ГKУД „Алат Свислајон“.
Д.М.