„Свислајон“ спреман да уложи 10 милиона КМ у национални парк „Сутјеска“

slika br1

Пословни систем „Свислајон –Таково“ договорио је, а по потписивању уговора са Владом РС – требало би да крене и у реализацију пројекта санације и рестаурације културно-историјских споменика и туристичко-рекреативних објеката на подручју Националног парка „Сутјеска“ на Тјентишту, саопштено је данас из ове компаније.

Пројекат ће бити реализован на основама јавно-приватног партнерства, у којем компанија „Свислајон“, како је неведено у писму намјере Влади РС, планира да инвестира 10 милиона КМ, док би улог Републике Српске била покретна и непокретна имовину и право газдовања природним и културним ресурсима националног парка.

slika br2

У саопштењу компаније наведено је да је у току израда приједлога правног регулисања односа између компаније „Свислајон“ и Владе РС у будућем новом предузећу Национални парк „Сутјеска“, на законским рјешењима јавно-приватног партнерства, те да је „Свислајон-Таково“ у међувремену већ израдио пројектно рјешење хотела „Сутјеска“, како би реализација могла да крене одмах по потписивању уговора са Владом.

У компанији „Свислајон“ кажу да је у току израда пројектних рјешења и за ревитализацију других порушених и девастираних објеката на подручју националног парка.

Р.С.