СзП: МУП нема сазнања о тајном плану

368378_1
БАЊАЛУКА │ Функционери Савеза за промјене разговарали су јуче с министром унутрашњих послова Српске, Драганом Лукачем. Према ријечима шефа НДП-а, Драгана Чавића, министар им је саопштио да МУП нема никаквих сазнања о тајном плану за рушење Републике Српске.
„Министар Лукач нам је рекао да министарство нема никаквих сазнања о томе и да о том питању нити је предузимало нити сматра да треба да предузима било какве радње, јер никакав тајни план за рушење Републике Српске не постоји „, рекао је Чавић послије састанка с Лукачем, којем су присуствовали лидери ПДП-а Бранислав Бореновић, СРС РС Миланко Михајлица, „Напредне Српске“ Адам Шукало и потпредсједник СДС-а Огњен Тадић.
„Министру смо саопштили да постоји група људи који дужи период пласира неистине са циљем да изазове конфликте и нестабилност у Републици Српској, стварајући слику да у опозицији наводно постоји завјереничка група која жели да руши уставноправни поредак. То су изузетно тешке квалификације које производе реперкусије у друштву и, пошто је то прешло све границе, затражили смо да буде спроведена истрага и утврђено ко су особе које износе те неистине „, рекао је Чавић.
Пресс