СзП: Неће нас спријечити, иако тракторима планирају блокирати аутобусе

3817636_1

БАЊАЛУКА l Неће бити сукоба и никаквог рата, како то прижељкује владајућа коалиција, поручили су Адам Шукало и Предраг Вулин

„Желимо мирне протесте, али нећемо дозволити опрструкције. Ништа нас неће спријечити да одржимо протест“, изјавио је данас Адам Шукало, лидер СНС, у име Савеза за промјене, који у суботу у 12 часова у Бањалуци организује „Велики народни протест“, јавља Анадолија.

За опструкције, међу којима је и „ширење страха“ да ће доћи до нереда током протеста како се грађани не би одазвали позивима опозиције, оптужио је владајућу коалицију.

„Режим у Републици Српској је у потпуном хаосу. Изгубили су компас и почели са најгрубљим злоупотребама ради онемогућавања скупа који је јуче одобрен“, рекао је шукало.

Премијеру Србије Александру Вучићу захвалио се на бризи коју је исказао јуче, и додао да су у Савезу за промјене пунољетни, да Републику Српску доживљавају као своју отаџбину коју морају да уређују.

Нагласио је да ће протести бити организовани у суботу у 12 часова, за када је заказано окупљање у парку „Младен Стојановић“, а о даљем кретању ће накнадно информисати јавност.

Шукало је на конференцији за новинаре изнио низ оптужби на покушаје опструкција, између осталог, да ће трактори из Лијевча по налогу владајуће коалиције блокирати пут аутобусима који се упуте на протесте у Бањалуку.

Тврди и да супротни табор у многим мјестима покушава да „убаци своје људе у аутобусе“ којима ће доћи присталице опозиције, како би направили немире, те да запосленима у јавним предузећима пријете отказима уколико не дођу на митинг који у исто вријеме на Тргу Крајине у Бањалуци отганизују СНСД, ДНС и СП.

Навео је и да ДНС и СП не учествују у организацији митинга позиције, иако су формални организатори, а да умјесто њих аутобусе у одређеним мјестима попуњавају странке СДС изворна и Уједињена Српска.

„Поносан сам што учествујем у протестима које по први пут у овом регину не организују странци“, рекао је Шукало и додао да ове протесте организује опозиција, а да иза свих ствари стоје само опозиционе странке и представници НВО и група грађана незадовољних стањем у Републици Српској.

Предраг Вулин, предсједник градског одбора СДС-а Бањалука, поручио је да неће бити сукоба и никаквог рата, „како то прижељкује владајућа коалиција“.

„Десиће се мирни народни протест, неће то бити политички митинг. Ово није 5. октобар, ово нису жуте револуције него догађање народа, гђе ће народ изразити своје незадовољство“, рекао је Вулин.

Анадолија