Тек од 5. јануара 2016. киша и снијег замјењују сунчано вријеме

snijeg

САРАЈЕВО │ Федерални хидрометеоролошки завод за прве дане 2016. године предвиђа временске промјене у односу на оно шта смо могли виђети у децембру.

Највећа промјена долази у облику падавина, односно дуго очекиваног снијега. Температуре ће се постепено снижавати.

Тако у Босни можемо очекивати јутарње температуре око -7, а у Херцеговини око 0 степени, док ће се максималне температуре у Босни кретати око 3 степена, док ће у Херцеговини бити и до 7 степени.

Према подацима које је прикупила страница АццуWеатхер, магла која посљедњих седмица окупира котлине могла би „направити пут“ сунцу већ 29. децембра, а до Нове године може се очекивати и сусњежица.

Ипак, праве промјене предвиђају се од 1. јануара, са сунчаним данима који ће бити окончани првим падавинама од 5. дана нове 2016. године.

Што се тиче Херцеговине, јужну регију наше земље сунце ће „купати“ све до 4. јануара када се и ту очекује наоблачење праћено падавинама, у овом случају кишом која ће превладавати све до 10. јануара, када се очекује разведравање.

Исти сценарио након 10. јануара очекује се и у Босни, са битном разликом што ће предах од снијега трајати само четири дана након чега ће услиједити наизмјенични дани попраћени снијегом и сунчаним интервалима.

За другу половину јануара метеоролози у Босни предвиђају наизмјеничне дане праћене ведрим небом са једне и сњежним падавинама са друге стране. У Херцеговини други дио првог мјесеца 2016. године испратиће киша и сусњежица са паузама у виду сунчаних дана.

Температуре се у нашој земљи неће битније мијењати, те ће осцилирати око нуле са скоком до око пет степени по дану и падом на истовјетни минус током ноћи, преносе федерални медији.
Агенције