Теорија завјере: Манастир у Високим Дечанима крије доказе о ванземаљцима

Crucifixion_Blago_Archives

Амерички портал „Хафингтон пост“ пише да се на фресци Христовог распећа из 1350. у манастиру Високи Дечани налази доказ постојања ванземаљаца!?

Наиме, на фресци се виде два чудна објекта са Исусове лијеве и десне стране.

9021590_origТеоретичари завјере тврде да су ови несвакидашњи прикази заправо свемирски бродови и тиме желе да докажу постојање ванземаљског облика живота, али професор са универзитета у Њујорку сматра да је то нетачно.

Како наводи стручњак за историју умјетности, ови несвакидашњи и чудни детаљи су заправо небеска тијела, пише Хафингтон Пост.

Колико год да људском савременом оку детаљи на фресци дјелују чудно, они представљају нешто сасвим уобичајено, Мјесец и Сунце„, наводи италијански професор ренесансне умјетности са Одјељења за историју умјетности на Универзитету у Њујорку.

„Необичност, без сумње, лежи у чињеници да два небеска тијела на неки начин попримају ‘човјек на Мјесецу’ ефекат, а овакви прикази се често помињу у Јеванђељу„, рекао је италијански професор.

На слици Карла Кривелија „Благовести са Св. Емидијем“ из 1486.године, као и на слици „Мадона и дијете са одојчетом Св. Јована“ такође постоје чудни недефинисани објекти.

По закључку италијанског стручњака, ниједна од ових слика не приказује неки недефинисани летећи објекат, али свакако да су иконописац са Косова или Карло Кривели можда вјеровали у натприродне догађаје.
Независне новине