Терапеут савјетује како треба тући жену?!

3816171_1

РИЈАД │ Саудијска Арабија једна је од држава у којој жене нису равноправан члан друштва и још увек имају врло мало права и слобода. У прилог тој тужној чињеници говори и овај бизарни и забрињавајући видео-снимак који је објавио „саудијски породични терапеут“ Калед ел Сакаби.

У снимку који је освануо на интернету, „терапеут“ објашњава мушкарцима како правилно да дисциплинују жену, пише Дејли мејл.

Међу његовим савјетима налази се окретање леђа у кревету као облик казне, али и начини на које је треба „исправно тући“ – на пример, марамицом или гранчицом за чачкање зуба (?!).

https://youtu.be/pFGfiQBy69E

Ипак, саветује да прво све треба решити разговором, а тек онда приступити грубљим казнама и све то учинити у складу с исламском вјером.

„Прво је треба подсјетити на права мушкарца и на њене обавезе. Након тога долази други степен кажњавања – одбацивање у кревету. И овђе неки мушкарци праве грешке што додатно продубљује проблеме. Ако, на примјер, мушкарац напусти свој кревет и оде у другу кућу, сви ће знати да постоји проблем. Останите у кревету и окрените јој леђа или спавајте у другом кревету у истој соби“, објашњава Ел Сакаби.

Након тога се прелази на физичко кажњавање: „Трећа фаза дисциплиновања жене је физичко кажњавање. Запамтите како се оно мора користити за дисциплиновање, а не за искаљивање бијеса и притом се морају задовољити одређени исламски стандарди. Жену не би требало тући дрвеним штапом, нити марамом за главу као што то неки раде. Не смијеју се користити ни оштри предмети што неки мушкарци нажалост раде. Жене би требало тући марамицама или гранчицом за чачкање зуба, јер циљ није повриједити је него је натјерати да се осјети кривом.“

Напомиње и да до многих сукоба долази зато што жене изазивају мушкарце покушавајући да буду равноправне с њима.

Видео-снимак је настао у фебруару, али је сада објављен од стране Института за истраживање блискоисточних медија, лоцираног у Вашингтону.

РТС