Тодорић: Супроставићу се заједничком злочиначком подухвату дијела политичких елита

ЗАГРЕБ I Бивши предсједник управе концерна Агрокор Ивица Тодорић данас је на свом блогу поручио да ће се вратити у Хрватску чим прикупи релевантне доказе како би се супротставио „заједничком злочиначком подухвату дијела политичких елита и њихових помоћника“, након што је у суботу за њим расписана међуанордна потерница.

„Као човјек којем су тешко повријеђена људска права са својим адвокатским тимом прикупљам доказе и чињенице како бих се могао супротставити лажима из кривичне пријаве и одбранити и себе и моје сараднике од политичког прогона којем је циљ заташкати чињеницу да је управо политика отела приватно власништво у којем данас царује безвлашће и стварни криминал“, навео је Тодорић на свом блогу на којем се редовно оглашава од септембра, пренијела је Хина.

„Да би ме спријечили у прикупљању доказа и документације против њих лично и брзоплето су саставили срамотну кривичну пријаву како би ме притворили“, навео је он.

Загребачко Жупанијско државно тужилаштво расписало је јуче потјерницу за Тодорићем против којег је одређен истражни затвор и покренута истрага, а недоступан је хрватском правосуђу.

Загребачко Жупанијско државно тужиластво је због незаконитог прибављања милијарду и 142 милиона куна покренуло истрагу против Ивице Тодорића, његових синова Ивана и Анте Тодорића, и дванаесторо Агрокорових менаџера и ревизора.

Независне, Танјуг